45 هزار کهکشان در یک قاب


برخی از اولین کهکشان‌های کیهان تا زمانی که تلسکوپ فضایی جیمز وب کار علمی خود را در سال گذشته آغاز کرد، مانند لکه‌های ریز به نظر می‌رسیدند.

به گزارش ایسنا به نقل از IA، تلسکوپ فضایی جیمز وب منطقه ای از آسمان به نام GOODS-South را به عنوان بخشی از بررسی فراکهکشانی پیشرفته عمیق یا JADES رصد کرد و تصویر جدید خیره کننده ای از بیش از 45000 کهکشان در یک قاب گرفت.

این بخشی از ماموریت تلسکوپ فضایی جیمز وب برای کشف کهکشان های کم نور و دوردست است که قدمت آن به کیهان اولیه باز می گردد.

45 هزار کهکشان در یک قاب

45 هزار کهکشان در یک عکس

انتظار می رود برنامه JADES در مجموع 32 روز از زمان تلسکوپ جیمز وب در طول اولین سال عملیات علمی خود برای تصویربرداری از برخی از کهکشان های اولیه در جهان باشد.

به گفته ناسا، برنامه JADES تاکنون صدها کهکشان را کشف کرده است، زیرا کیهان کمتر از 600 میلیون سال قدمت داشته است.

مارسیا ریکه از دانشگاه آریزونا در توسان و یکی از مدیران برنامه JADES توضیح داد: «با JADES می‌خواهیم به بسیاری از سؤالات پاسخ دهیم، مانند اینکه اولین کهکشان‌ها چگونه شکل گرفتند؟» با چه سرعتی ستاره‌ها را تشکیل می‌دهند و چرا برخی کهکشان‌ها از تشکیل ستاره بازمی‌مانند؟

با گذشت کمتر از یک سال از مأموریت علمی تقریباً 10 ساله رصدخانه فضایی جیمز وب به ارزش 10 میلیارد دلار، این تلسکوپ در حال تغییر درک ما از جهان است. برخی از قدیمی‌ترین کهکشان‌های مشاهده‌شده توسط تلسکوپ بیش از حد انتظار برای چنین مرحله اولیه تکامل کیهان توسعه یافته‌اند.

جیمز وب در رصد جدید خود به لطف ابزار طیف سنج فروسرخ نزدیک خود (NIRSpec) توانست ستاره های تازه تشکیل شده را رصد کند.

رایان اندزلی از دانشگاه تگزاس در آستین، که رهبری مطالعه‌ای بر روی کهکشان‌هایی که بین 500 تا 850 میلیون وجود داشته‌اند، توضیح می‌دهد: «تقریباً همه کهکشان‌هایی که 500 تا 850 میلیون سال پس از انفجار بزرگ، در دوره‌ای به نام عصر یونیزاسیون وجود داشته‌اند. سال ها پس از انفجار بزرگ ما اکنون آن را می یابیم، که خطوط انتشار غیرمعمول قوی را نشان می دهد، که نشان دهنده شکل گیری شدید ستاره های جدید است. این کهکشان های اولیه در ساخت ستارگان داغ و پرجرم بسیار خوب بودند.

جیمز وب بیشتر از همیشه به گذشته نگاه می کند

گواه توانایی های چشمگیر جیمز وب این واقعیت است که قبل از شروع عملیات علمی او، تنها چند ده کهکشان با جابجایی به سرخ 8 مشاهده شده بود که به این معنی است که جهان کمتر از 650 میلیون سال قدمت داشته است. اما اکنون به لطف تلسکوپ جیمز وب و برنامه JADES، نزدیک به هزار کهکشان از این دست کشف شده است.

به گفته ناسا، تعداد کهکشان های اولیه بسیار بیشتر از آن چیزی است که قبل از پرتاب جیمز وب پیش بینی می شد.

کوین هاینلین از دانشگاه آریزونا در توسان، که رهبری تیم مسئول مطالعه این کهکشان‌ها را بر عهده دارد، می‌گوید: «پیش از این، کهکشان‌های اولیه که می‌توانستیم ببینیم شبیه به لکه‌های کوچک بودند. با این حال، این نقاط نشان دهنده میلیون ها یا حتی میلیاردها ستاره در جهان اولیه هستند.

وی افزود: اکنون می‌توانیم ببینیم که برخی از آنها در واقع اجرام عظیم با ساختار قابل مشاهده هستند. ما می‌توانیم خوشه‌هایی از ستارگان را ببینیم که تنها چند صد میلیون سال پس از شروع جهان متولد شده‌اند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید